

صادرات چین در آوریل با رشد فراتر از پیشبینیها همراه شد؛ جهشی که ناشی از شتاب تولیدکنندگان جهانی برای ارسال کالا پیش از پایان مهلت معافیت تعرفهای آمریکا بود.
به گزارش خبرگزاری مهر، صادرات چین در ماه آوریل فراتر از پیشبینیها افزایش یافت، زیرا تولیدکنندگان جهانی برای ارسال کالاها پیش از پایان مهلت ۹۰ روزه معافیت تعرفهای که توسط دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا اعلامشده بود، شتاب گرفتند.
بر اساس دادههای اداره گمرک چین، صادرات این کشور در آوریل نسبت به سال گذشته ۸.۱ درصد افزایش یافت، درحالیکه اقتصاددانان در نظرسنجی رویترز تنها رشد ۱.۹ درصدی را پیشبینی کرده بودند. بااینحال، این رقم نسبت به رشد ۱۲.۴ درصدی در ماه مارس کاهش داشته است.
درحالیکه چین از معافیت گسترده تعرفهای که برای بیشتر کشورها اعمال شد، کنار گذاشتهشده بود، شرکتهای چینی با افزایش صادرات پیش از اجرای تعرفههای ۱۴۵ درصدی آمریکا، تلاش کردند تا آسیبها را کاهش دهند. گفتوگوهای تجاری حساس بین مقامات دو کشور قرار است در آخر هفته در ژنو برگزار شود.
واردات چین نیز تنها ۰.۲ درصد کاهش یافت، درحالیکه انتظار میرفت ۵.۹ درصد کاهش داشته باشد؛ نشانهای از آنکه تقاضای داخلی چین باوجود فشارها همچنان مقاوم باقیمانده است.
صادرات چین به کشورهای جنوب شرق آسیا در آوریل ۲۰.۸ درصد افزایش یافت، درحالیکه صادرات به آمریکا ۲۱ درصد کاهش داشت. بهاینترتیب، مازاد تجاری چین با آمریکا از ۲۷.۶ میلیارد دلار در مارس به ۲۰.۵ میلیارد دلار کاهش یافت؛ نتیجهای مطلوب برای ترامپ که بارها خواستار کاهش این شکاف شده بود.
کارشناسان هشدار میدهند که در صورت تداوم تعرفههای سنگین، صادرات چین ممکن است بهسرعت افت کند و آسیب جدی به اقتصادی بزند که همچنان از پیامدهای کرونا و بحران بازار مسکن رنج میبرد.
در واکنش به این تهدیدها، پکن مجموعهای از سیاستهای محرک اقتصادی شامل تزریق نقدینگی و کاهش نرخهای بهره را اعلام کرده تا از صادرکنندگان و مصرفکنندگان داخلی حمایت کند. بااینحال، ادامه رشد صادرات فعلاً وابسته به استفاده شرکتها از مهلت موقتی تعرفهای است. برخی تحلیلگران ابراز امیدواری کردهاند که مذاکرات ژنو به کاهش تعرفهها و ثبات در تجارت جهانی منجر شود. اما مشخص نیست آیا این مذاکرات میتوانند گره از جنگ تجاری دو غول اقتصادی باز کنند یا خیر.